Buchty a loutky

Buchty a loutky byly založeny v roce 1991 v chebské ubytovně čerstvými absolventy loutkářské katedry DAMU. Od té doby mají za sebou 60 divadelních premiér pro dospělé i děti, loutkové a animované filmy a klipy, mnoho jednorázových projektů v oblasti netradičního divadla, hudby, výtvarného umění, filmu a jejich prolínání.
V současné době Buchty a loutky hrají pravidelně jako stálý host ve Studiu Švandova divadla na Smíchově v Praze, kde mají i své malé zázemí, jsou však stále na cestě. Odehrají okolo 250 představení ročně po celých Čechách a v zahraničí.
Buchty a loutky svým neobvyklým způsobem tvorby vytvářejí unikátní divadelní poetiku. Klasické tituly i vlastní autorskou tvorbu zpracovávají s nadhledem a nezaměnitelným humorem, s osobitým důrazem na výtvarnou stránku, komponovanou hudbu a živou zvukovou stopu /kombinace starých i nových loutek, harampádí, hraček a nejnovějších technologií/.
Buchty a loutky jsou Marek Bečka, Vítek Brukner, Zuzana Bruknerová, Radek Beran, Lukáš Valiska, Kateřina Schwarzová, Daniel Schenk a David Kovrzek.
Od dob svého vzniku, kdy Buchty a loutky rozvířily vody českého loutkového divadla svými dnes již kultovními inscenacemi jednoznačně patří k divadelní špičce nejen v Čechách, ale i za hranicemi.
Důkazem je účast a ocenění na mezinárodních festivalech v Čechách: Divadlo evropských regionů Hradec Králové, Skupova Plzeň, Mateřinka Liberec, Přelet nad loutkážským hnízdem, Mezinárodní festival Na hranici, Český Těšín, tak i v zahraničí: např. EITC 2006 – MexicoEU.TAC 2005 – Japonsko, CAOS Calgary – Kanada, Taipei Film Festival – Taiwan, Festival in Silkeborg – Dánsko, Keller69Theatre/Zurich – Švýcarsko, Dsungel Wien/ Kunst Haus Horn Fest – Rakousko, Figurentheatre festival/Mnichov – Německo, Hohensteiner Puppenspielfes/Hohenstein – Německo, Puck/Halle – Německo, Puppentheatre festival/Magdeburg – Německo, UNIDRAM/Postupim – Německo, Pohádkařský kongres/Erlangen – Německo, Societaetstheater/Drážďany – Německo, Lutke Miniteater/Lublaň – Slovinsko, PIF/Záhřeb – Chorvatsko, Sziget festival/Budapešť – Maďarsko, Bialystok/Bialsko-Biala – Polsko, Bábkarská Bystrica/Divadelná Nitra – Slovensko.
Soubor má za sebou 60 premiér pro děti i dospělé a řadu dalších di a řadu dalších divadelních, divadelně – hudebních i filmových projektů.

Více informací najdete na: www.buchtyaloutky.cz


Fotogalerie

+17 fotografií

 

 

K dnešnímu dni jsme pro Vás zorganizovali 1277 Koncertů