Czech Virtuosi

Orchestr Czech Virtuosi, zahájil svoji koncertní činnost již před dvaceti pěti lety. Během svého působení odehrál na 800 koncertů zahrnujících díla světových mistrů symfonické, duchovní i operní hudby, a to od baroka až po současnost. Doménou orchestru i přesto zůstává tvorba W. A. Mozarta. Kromě řady koncertů ve Vídni, například ve slavném Konzerthausu či Schönbrunnu, lze však Czech Virtuosi slyšet i ve vzdálenějších koutech světa. Již třikrát absolvovali koncertní turné po Japonsku a každoročně jsou zváni na hudební festivaly například v Nizozemí, Itálii nebo Španělsku. Vyzdvihnout lze také jejich účast na Festivalu české hudby ve francouzském Dijonu v roce 2015 a následné provedení oper Leoše Janáčka.

Czech Virtuosi však nezapomínají ani na své domácí příznivce. Jsou zváni na tuzemské festivaly, jako je například Smetanova Litomyšl nebo Svatováclavský hudební festival, vystupují v pražském Rudolfínu nebo pořádají své vlastní koncerty v Brně. Tradicí se zde již staly Tříkrálové koncerty či koncerty v období Velikonoc a Vánoc.

Členy souboru jsou koncertní mistři a sólisté orchestru Janáčkovy opery a Filharmonie Brno. Jako hosté je doplňují přední čeští i světoví instrumentalisté, pěvci či sbory. Namátkou lze zmínit houslisty Josefa Špačka, Pavla Šporcla, Jiřího Pospíchala nebo Esther Yoo. Z desítek vynikajících umělců, kteří stanuli za dirigentským pultem, lze jmenovat například Petra Altrichtera, Ondreje Lenárda, Sebastiena Roulanda, Jakuba Kleckera Roberta Kružíka či Stefana Veselku.

Kromě živých vystoupení si lze Czech Virtuosi poslechnout také na řadě CD, z nichž poslední vzniklo v loňském roce ve spolupráci s belgickým dirigentem Ericem Lederhandlerem.

Více informací najdete na: www.czechvirtuosi.cz


Fotogalerie

 

K dnešnímu dni jsme pro Vás zorganizovali 1277 Koncertů