Markus Forster

Alt, který se narodil v Innsbrucku, získal své první hudební zkušenosti jako sbormistr skupiny Wiltener Sängerknaben, kde byl sólistou mnoha koncertů a turné. Markus Forster studoval na univerzitě „Mozarteum“ (získal koncertní diplom se zvláštním vyznamenáním v roce 1995) a poté na univerzitě ve Vídni u Heleny Karusso a ve třídě Waltera Moora. Kromě toho navštívil mistrovské kurzy Kurta Widmera a Paula Eswooda.
Měkké zabarvení jeho altového hlasu u něj činí sólistu, který je velmi žádaný do velkých oratoriích Bacha a Händela. Tato koncertní praxe ho zavedla do Portugalska (St. Martin-in-the-Fields), Centra umění a kongresu Luzern, do Concertgebouw a Westerkerk Amsterdam.
Markus Forster pravidelně spolupracuje s renomovanými soubory jako Clemencic Consort, Unicorn Ensemble, Musica Florea Prag, Capriccio Basel, Musica Aeterna Bratislava, Ars Antiqua Austria a barokním orchestrem Orfeo v mnoha evropských zemích. Četné rozhlasové a CD nahrávky jsou toho dokladem. Jeho sólová tvorba je stejně rozsáhlá a dovedla ho na sólové koncertní turné do Izraele, do Wiener Musikverein, Palau de la música (Barcelona), Imperial Residence v Innsbrucku, Teatro Carlo Felice (Genua), Filharmonie Bratislava a do das Auditorio nacional de música (Madrid).
Markus je oblíbeným hostem na mezinárodních hudebních festivalech, jako je Stockholmský festival staré hudby, Kyburgiade (Švýcarsko), Korutanské léto, Festival staré hudby Krieglach, Salcburský Mozartwochen, Styriarte nebo Festival starověké hudby v Herne. Markus Forster se pod svým širokým koncertním repertoárem věnuje také nádhernému světu opery.
Po svém debutu na jevišti s Monteverdiho „L’incoronazione di Poppea“ ve Schlosstheater Schönbrunn následovala v Regensburgu v roce 1997 titulní role v Gluckově „Orfeo ed Euridice“ a o rok později část Ottone v Händelově „Agrippině“ “. V létě 1999 očaroval diváky jako „Platée“ ve stejnojmenné Rameauově opeře. V letech 1999 až 2001 dostal Markus Forster smlouvu a hostoval v Badische
Staatstheater Karlsruhe, kde slavil úspěh jako Erminio ve Scarlattiho „Triumfu ctí“ v rámci Händel Festivalu.
Dále hostoval v divadle v Ulmu v roce 2003, kde zpíval Joada v Händelově „Athalii“.


Fotogalerie

K dnešnímu dni jsme pro Vás zorganizovali 1276 Koncertů