Program festivalu

Realizováno

Válím hudbu
Interpretační kurzy

Termín
Úterý 15. 9. 2020 od 09:00 hodin
Cena vstupenky
200 Kč - 500 Kč

Newsletter SHF

Nenechte si ujít žádný koncert nebo novinku, přihlaste se k odběru našeho festivalového newsletteru.

Válím hudbu
Interpretační kurzy

Program

Společný projekt Svatováclavského hudebního festivalu a Fakulty umění Ostravské univerzity v letošním roce uvede nejen edukační projekt v rámci interpretačních kurzů, které povedou bývalí absolventi Ostravské univerzity – světově uznávaná sopranistka Martina Janková a koncertní mistr České filharmonie houslista Jiří Vodička, ale také veřejnou besedu v Knihcentru Ostrava. Celý projekt vyvrcholí společným koncertem v pátek 18. 9. 2020 od 19:00 v Evangelickém kostele v centru Ostravy, na kterém se představí mládežnický Ostrava Youth Orchestra pod taktovkou zkušeného dirigenta Ondřeje Vrabce.
V sólových rolích se představí špičkoví umělci: houslista Jiří Vodička a sopranistka Martina Janková nabídnou kreativní interpretací a okouzlující hudební zážitky, které pro posluchače i mladé umělce budou jistě velkým povzbuzením a motivací.  

Záštitu nad projektem převzal rektor Ostravské univerzity Prof. MUDr. Jan Lata CSc.

Interpretační kurzy

15.9. – 17.9. 2020, Fakulta umění Ostravské univerzity, Sokolská třída 17, 702 00 Ostrava

Interpretační kurz je určen primárně studentů vysokých uměleckých škol a konzervatoří. V průběhu kurzu mají aktivní účastníci možnost využít 2 individuální lekce, všechny další poslechové lekce formou Open Classes, festivalovou besedu a festivalový koncert. 

Poplatek za aktivní účast je 500,-Kč. 

Poplatek za pasivní účast je 200,-Kč. 

Úhrada účastnického poplatku je možná na místě v den konání kurzů. Rezervace a bližší informace o kurzech na info@shf.cz nebo igor.frantisak@osu.cz 

 


Fotogalerie

+2 fotografie
K dnešnímu dni jsme pro Vás zorganizovali 1279 Koncertů